Waarom onze organisatie groeit zonder dat we ooit mensen in dienst nemen

Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg
9 december 2019
Kansen in crisistijd: het moment voor professionele ontwikkeling, via virtuele workshops
22 maart 2020

Waarom onze organisatie groeit zonder dat we ooit mensen in dienst nemen

team Bureau Beaufort

Reflecteren doen we elk jaar een paar keer. Dat zal beroepsdeformatie zijn.:) Het einde van het jaar leent zich natuurlijk bij uitstek voor een terugblik en dit keer hebben we in cijfers in kaart gebracht welke mooie dingen we hebben gedaan:

In 2019 heeft Bureau Beaufort aan ruim 3.600 mensen een training gegeven, hebben we samen 58 evenementen voorzien van een professionele invulling, zijn we 23 keer gevraagd voor een keynote of masterclass en hebben we talloze teamdagen verzorgd, executives gecoacht en MT’s begeleid.

Aantallen die elk jaar stijgen en waar we blij mee zijn, maar écht trots zijn we op de manier waarop we dit gedaan hebben. We hebben geen standaard bedrijfsvorm maar werken structureel zonder personeel en alleen met zelfstandigen uit ons netwerk die hun vak verstaan, met wie we goed samenwerken én die we leuk vinden.

Hieronder lees je 7 redenen waarom we zo graag werken met ondernemende zelfstandigen en welke voordelen dit oplevert voor onze klanten:

1.           De kwaliteit is hoger dankzij de specialismen die we kunnen leveren

We werken bij Bureau Beaufort met ongeveer 15 zelfstandige professionals, die ieder specialist zijn op een bepaald vakgebied. Dankzij deze vrijheid in werken, kunnen we per opdracht steeds opnieuw kijken welke specialisten er het beste passen bij de opdracht.

2.           De passie en betrokkenheid is enorm

De passie voor wat we doen is groot. Omdat we allemaal zelfstandig zijn, kiezen we elke dag weer opnieuw om te doen wat we het liefste doen. Vanuit die gedrevenheid blijven we up to date binnen onze specialisatie. En zo kunnen we organisaties de meest bevlogen trainer of spreker met de juiste kennis en diepgang beloven. Dat lees je weer af aan onze resultaten.

3.           Er is nooit gedoe!

Vanwege een veel eenvoudigere bedrijfsstructuur hoeven we zelden te vergaderen en is er onderling nooit gedoe. We komen bij elkaar als we projecten samen doen en daarna gaat iedereen weer zijn eigen gang. Anders dan in andere organisaties, zit niemand aan elkaar vast en kiezen we samenwerkingen met mensen met wie het fijn werken is.

4.           Vrijheid leidt tot creativiteit

Bureau Beaufort is ontstaan vanuit mijn persoonlijke behoefte om in vrijheid te werken. Vóór die tijd, in de jaren in loondienst, leerde ik al snel dat alle creativiteit vaak om zeep geholpen wordt door de inperking van vrijheid en dat de betrokkenheid van medewerkers daalt als de verantwoordelijkheden afnemen. Ieder van onze specialisten is creatief in denken en wendbaar. Dat is enerzijds inherent aan het ondernemerschap en anderzijds komt het omdat je elke dag uitgedaagd wordt om het beste van jezelf te laten zien, je bent immers zo goed als je laatste klus. Onderling werkt dit creatieve denken natuurlijk versterkend en is het een verademing om in zo’n sfeer te werken.

5.           Vertrouwen geven brengt loyaliteit

Men noemde mij na de oprichting naïef toen ik zei dat ik geloofde dat werken op basis van loyaliteit en vertrouwen constructief is voor je organisatie. Je naam wordt immers uitgedragen door mensen die niet bij je in dienst zijn en mensen vertelden me dat ik vooral met contracten en handtekeningen moest werken om mezelf te verzekeren van een goede gang van zaken. Daar geloofde ik niet in. We gebruiken nooit contracten maar maken gewoon afspraken over data, delen onze kennis onderling gul en vertrouwen er op dat het goed komt. En dat komt het altijd. Integriteit staat hoog in het vaandel bij alle specialisten en daar word ik keer op keer in bevestigd.  

6.           We zijn maximaal wendbaar

In een tijd waarin de technologische veranderingen razendsnel gaan, de mondiale concurrentie groter wordt en de 24-uurs economie de druk op mensen vergroot, is het als bedrijf belangrijk om slagvaardig te blijven. Dankzij een flexibele inzet van onze specialisten kunnen we gemakkelijk mee bewegen en adequaat inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Ondernemende zelfstandigen zijn vaak mensen die wendbaar en veerkrachtig genoeg zijn om zichzelf opnieuw uit te vinden als de markt daarom vraagt.

7.           Ondernemende zelfstandigen begrijpen het principe van netwerken en wederkerigheid

Mooi om te zien is dat ondanks dat we allemaal zelfstandig zijn, er onderling warme banden zijn ontstaan. En dat iedereen bereid is elkaar te helpen met opgedane kennis, bij plotselinge ziekte en door elkaars netwerk te delen. Iedereen heeft eenzelfde relaxte houding en gelooft in het toevoegen van waarde door kennis te delen met elkaar.

Confucius zei ooit: ‘Geef me een baan die bij me past, en ik hoef nooit meer te werken’. Wij zouden daarvan willen maken: ‘Creëer werk dat bij je past en je hoeft nooit meer te werken.’

Wij hopen nog lang op deze manier door te gaan en danken onze klanten voor het vertrouwen en de mooie opdrachten! We hebben zin in 2020!

Comments are closed.