Ik wens je VEERKRACHT en WENDBAARHEID toe

5 dingen die je moet weten over Bureau Beaufort
16 juni 2017
Maak je organisatie wendbaar en je mensen veerkrachtig: Investeer in persoonlijk energiemanagement
12 januari 2019

Ik wens je VEERKRACHT en WENDBAARHEID toe

Hoe blijf je binnen je werk gemotiveerd, productief en vitaal?

Dat is een vraag die veel ondernemers bezighoudt… Naast zichzelf hebben zij ook de verantwoordelijkheid hier over na te denken voor hun team en medewerkers.

Hier alvast de spoiler: leer mensen hun wendbaarheid en veerkracht te vergroten.

Het opleiden van medewerkers zodat ze in kunnen spelen op veranderingen wordt door 50% van alle Nederlandse ondernemers gezien als een van de hoogste prioriteiten*.

En dat is logisch: Technologische ontwikkelingen gingen nog nooit zo snel, de mondiale concurrentie wordt groter en de 24-uurs economie vergroot de druk op mensen. Onze maatschappij verandert in rap tempo en als organisatie is het cruciaal om hierin mee te kunnen bewegen en adequaat in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen. Hiervoor heb je mensen nodig die wendbaar en veerkrachtig genoeg zijn om mee te kunnen bewegen met jouw organisatie.

Als mensen wendbaar genoeg zijn om zich aan te passen of zichzelf opnieuw uit te vinden als de markt daarom vraagt, dan zullen zij langer gezond, plezierig en productief werken. En dat voegt waarde toe aan zowel de medewerker als individu als aan de organisatie.

Een belangrijk onderdeel in het vergroten van de wendbaarheid van medewerkers is Personal Branding. Immers, door personal branding leer je mensen zich bewust te worden van hun onderscheidende kwaliteiten en vaardigheden en deze op een authentieke manier uit te dragen. Mensen krijgen inzicht in hun eigen talenten en leren zichzelf te richten op datgene waarmee zij echt het verschil kunnen maken, wat resulteert in meer plezier en succes in het werk. Een beter bewustzijn van en inzicht in het eigen kunnen en de manier waarop je dat zichtbaar kunt maken, vergroot je capaciteit om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen.

Ook mentale veerkracht kun je vergroten. Ondanks het stijgende aantal mensen dat thuiszit met stressgerelateerde klachten, zijn er weinig mensen die precies weten wat hen energie brengt en wat hen energie kost. Inzicht hierin kan zorgen voor een betere balans waarmee je bestand bent tegen stress.  Ook het afrekenen met bepaalde overtuigingen die je beperken vergroot je veerkracht.

Vanuit Bureau Beaufort hebben wij met een team van specialisten sterke programma’s mogen ontwikkelen om bij te dragen aan de duurzaamheid van organisaties op dit vlak. Wij hebben een uitgebalanceerd programma ontwikkeld om de wendbaarheid en veerkracht van mensen binnen organisaties te vergroten. De programma’s zijn gericht op het creëren van zelfbewustzijn, autonomie en betrokkenheid wat leidt tot een grotere motivatie en productiviteit. Daarnaast verhoogt de kennis van energiestromen en over de intelligentie van het lichaam de vitaliteit. Hoe deze programma’s ingericht worden is per organisatie verschillend. Elk bedrijf is anders en elke medewerker heeft andere behoeften. Daarom maken we alles op maat. Wil je daar meer over weten? Mail me vrijblijvend.

Wij wensen jou en je organisatie alle veerkracht en wendbaarheid toe om van 2018 een top jaar te maken!

 

 

*Dit blijkt uit de FIT Business Monitor, een gezamenlijk jaarlijks onderzoek van Finext, Improved Corporate Finance en The Review Group onder 3.000 ondernemers en managers die werkzaam zijn in verschillende branches bij zowel kleine als grote organisaties.

 

Comments are closed.