Maak je organisatie wendbaar en je mensen veerkrachtig: Investeer in persoonlijk energiemanagement

Ik wens je VEERKRACHT en WENDBAARHEID toe
29 december 2017
Charisma? Doe mij maar een extra portie!
22 maart 2019

Maak je organisatie wendbaar en je mensen veerkrachtig: Investeer in persoonlijk energiemanagement

Er zijn 3 belangrijke trends op de arbeidsmarkt die er voor zorgen dat ondernemers, werkgevers en directeuren op een andere manier zullen moeten gaan ondernemen:

  • De komende 5 jaar blijft er een tekort aan mensen (op dit moment heeft 1 op de 5 organisaties een tekort aan de juiste mensen en de werkloosheid blijft dalen)
  • Werkstress en daarmee het aantal gerelateerde klachten blijft toenemen
  • Technologische veranderingen gaan sneller en daarom moeten organisaties (en hun medewerkers) wendbaarder worden

Het boeien van mensen, de betrokkenheid van medewerkers bij je organisatie en het gezond en gelukkig houden van je mensen moet dus hoog op de agenda staan. Daarnaast is het van belang mensen aan te trekken die in staat zijn om zich snel aan te passen aan veranderende omstandigheden en die veerkrachtige omgaan met tegenslag, zodat je als bedrijf slagvaardig blijft.

Hoe help je mensen hierbij? De sleutelwoorden hierin zijn persoonlijke ontwikkeling en het managen van energie. Energie zorgt voor groei, ontwikkeling en productiviteit. Energie is te managen op meerdere niveaus en je presteert optimaal als je niet alleen aandacht besteedt aan je fysieke energieniveau maar ook je mentale welzijn en je emotionele gezondheid voedt en je ‘purpose’ in de gaten houdt. 

En juist aan die laatste 2 niveau’s van energie wordt te weinig aandacht besteed. Training en ontwikkeling op het gebied van je mentale en emotionele welzijn, zorgt voor een vergroting van je wendbaarheid en veerkracht. Als mensen wendbaar genoeg zijn om zich aan te passen of zichzelf opnieuw uit te vinden als de markt daarom vraagt, dan zullen zij langer gezond, plezierig en productief werken. En dat voegt waarde toe aan zowel de medewerker als individu als aan de organisatie. 

Zelfbewustwording en het in kaart brengen van de persoonlijke drijfveren is het startpunt in deze ontwikkeling. Als ondernemer kun je de talenten van je medewerkers alleen goed benutten als men zichzelf hier ook bewust van is. Daarnaast zijn het behouden van de regie over denken en handelen, het kennen van de eigen overtuigingen en het stellen van haalbare doelen belangrijke onderdelen.

Het aanbieden van mogelijkheden voor de werknemer om zich te ontwikkelen biedt jouw organisatie een de volgende voordelen:

  • Je neemt een voorsprong op de concurrentie in de strijd om talent als je hun behoefte tot persoonlijke ontwikkeling op de juiste wijze vervult
  • De betrokkenheid en welzijn van de medewerkers stijgt, waardoor het verzuim en verloop daalt
  • De wendbaarheid van de mensen neemt toe, waardoor jouw onderneming slagvaardigheid blijft
  • Zelfbewustzijn van de medewerkers wordt groter waardoor je specifieke talenten beter kunt benutten
  • Je mensen weten beter om te gaan met stress en werkdruk, wat het verzuim vermindert
  • Je kunt je onderscheiden in de markt op grond van een uniek, persoonlijk op maat gemaakt programma

Je kunt energie van de medewerkers de brandstof in de motor van jouw bedrijf noemen. Dat kun je niet alleen verbruiken maar moet ook aangevuld worden.

Wil je meer weten over onze programma’s Energy&Performance? Neem contact met ons op!

Comments are closed.